A Tigris, a Flow meg a többiek

Boldog új évet kívánunk minden olvasónknak! 

Aki egy kicsit is jártasabb a keleti kultúrában vagy esetleg már elmélyedt az asztrológia különböző bugyraiban, tisztában lehet azzal, hogy az ázsiai asztrológiában a kínai újév vagy holdújév az év legfontosabb ünnepe. Dátuma minden évben változó, ugyanis a holdújév holdfázisokhoz kötődik – a téli napforduló utáni második újhold napján kezdődik, és tizenöt nappal később, teliholdkor, fejeződik be. Kínán kívül több ázsiai országban is ünneplik, ilyen többek között Japán, Korea, Taiwan és Vietnám. A Tigris éve - amely a soron következő jegy - február 1-jén kezdődik 2022-ben.

🐯 Mi az, hogy a Tigris éve? 🐯

🐯 Ez mit is jelent pontosan? 🐯

🐯 Mit várhatunk ettől az évtől? 🐯

🐯 Túl sok a kérdőjel? 🐯

Nagy általánosságban a Tigris évében mindannyian egy kicsit impulzívabbak leszünk, könnyebben tör utat az agresszió, ugyanakkor lelkesedésünk és optimizmusunk segít legyőzni az akadályokat. Forradalmi ötleteink lesznek, érzelmileg viszont időnként túlságosan is fellobbanhat a szenvedély. Érdekes, izgalmas lehetőségek adódnak sokunknak, de most különösen fontos lesz, hogy minden helyzetben megőrizzük a pozitív gondolkodás képességét, mert ez lehet most a szerencse forrása.

A kínai asztrológiában is ugyanúgy 12 jegy van, mint a nyugati társában. A különbség abból adódik, hogy itt nem a születésed hónapja-napja határozza meg a horoszkópod, hanem a születési éved. Bizony, az egy évben született emberek ugyanazzal a jeggyel rendelkeznek. Az egy-egy jegy szülötteinek lentebb olvashatod az évi előrejelzést, csak keresd ki a születési éved és máris megtudod mit tartogat számodra a 2022-es év és a Tigris.

 

Patkány
(születési évek: 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020)

A kínai horoszkóp szerint te rendkívül ambiciózus, munkában kitartó és szorgalmas vagy, a magánéletben pedig nagyon hűséges.

A Tigris éve meglehetősen mozgalmasnak ígérkezik a számodra. Néhány váratlan fordulattal és elkerülhetetlen csalódással számolhatsz, de viszonylag könnyen le tudod majd győzni ezeket.  A lelki békéd megtalálása szempontjából nagyszerű év előtt állsz, azonban a szerelmi életedben előfordulhatnak feszült helyzetek. Fontos, hogy ne hozz olyan döntéseket, amik ellentmondanak a saját értékeidnek. Fel a fejjel, mert a várható, látszólagos kudarcok hosszútávon hasznosnak bizonyulnak!

 

Bivaly
(születési évek: 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021)

Erős személyiség vagy, aki mindig a legjobbra törekszik. Őszinte és realista vagy, fontossági sorrended első helyén mindig a család áll.

A Tigris évében úgy tűnik küzdelmes időszak vár rád.  A csillagok szerint nagy erőfeszítésekre lesz szükséged, mert számos olyan kérdésre kell megtalálnod a választ, amik alapjaiban befolyásolják az életed lefolyását. A munkában és a szerelemben egyaránt óvatosságra kell törekedned, és uralkodnod kell magadon. Nem szabad hirtelen beleugranod semmibe. 2022 egy kicsit viharosnak mutatkozik és valószínűleg fordulatos lesz. Ennek ellenére előremutató is lehet azáltal, hogy újragondolod egzisztenciális törekvéseidet. 

 

Tigris
(születési évek: 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022)

Az unalmat nagyon nehezen viseled, így, ha ellaposodik a munkád vagy a párkapcsolatod, könnyen tovább állsz. Kiszámíthatatlanságod igazán vonzóvá tesz.

A Tigris évében vegyes időszak elé nézel, a döntéseid éppúgy hozhatnak elsöprő sikereket, mint hatalmas kudarcokat. Érdemes a karriered szakmai ismertség alapján fejlesztened, ezzel nem csak a sikered biztosítod, de megvéded magad a versenytársaktól. A szerelmi életed jól alakul, de óva intünk a meggondolatlan döntésektől. A legnagyobb veszély akkor leselkedhet rád, ha elbízod magad.

 

Nyúl
(születési évek: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

Érzékenységedből fakadóan a biztonságot keresed. Kerülöd a konfliktusokat, de a munkától nem riadsz vissza. Párkapcsolatodban is a stabilitásra törekszel.

Tigris évében úgy tűnik egy viszonylag nyugalmas, átlagos év elé nézel. Ehhez háttérbe kell egy kicsit szorítanod a fejlődéssel kapcsolatos igényeid és körültekintőbbnek kell lenned a társadalmi kapcsolataidban. 2022 nem a változások és előrelépések éve számodra, sőt az eddigi jól bevált, alapvetően nagylelkű szemléletmódod még hátrányosan is elsülhet.  A kapcsolataidat tekintve is óvatosságra intenek a csillagok, mert múlandónak ígérkeznek.

 

Sárkány
(születési évek: 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Te egy igazán izgalmas személyiség vagy, a társaság középpontja. A Sárkányok gyakran munkahelyükön is vezető pozíciót töltenek be, remek irányítók.

A Tigris évében eseménydús időszak elé nézel, mind a pénzügyeidet, mint az érzelmeidet tekintve. Számolhatsz sikerekkel, de az eredményekért komoly erőfeszítéseket kell tenned, mert csak így lehetsz még erősebb és ellenállóbb a kihívásokkal szemben. Kitartásra és precizitásra lesz szükséged, és meg kell tanulnod, hogy hol húzódnak a határaid. Ami a magán életed illeti, lehetőséged nyílik arra, hogy új viszonyokat építs ki. A már meglévő kapcsolatokban viszont sok-sok kompromisszumra lesz szükséged.

 

Kígyó
(születési évek:1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Neked nagyon jó megérzéseid vannak, mintha a hatodik érzéked mindig megsúgná, mit kellene tenned. Céljaid eléréséhez nem rettensz vissza semmitől.

A Tigris évében jelentős tapasztalások és tanítások elé nézel egy viharos időszakon keresztül.  A legnagyobb gond az lehet, hogy nagyon várod a sikert, de úgy tűnik ahhoz még dolgoznod kell és erőfeszítéseket tenni. Kitartónak kell lenned és távol maradnod a zavaró tényezőktől.  Szerelmi téren nem jó, ha idén konfrontálódsz, mert az elvonja az energiáidat a feladataidról, ráadásul valószínűleg te fogsz rosszul kijönni belőle. Az év második fele már derűsebben fest, addigra irigylésre méltó eredményeket érsz el minden téren.

 


(születési évek:1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

Te imádsz beszélni, és attól sem riadsz vissza, ha ezt közönség előtt kell tenned. Nincs szükséged mások segítségére, minden helyzetben remekül feltalálod magad.

A Tigris éve dinamikus évet mutat a Ló jegyűek számára.  Az elkövetkezendő hónapjaidat az optimizmus és a kaland szövi majd át. Végre legyőzöd az eddig görgetett akadályokat, és ez szakmai fejlődést, eredményeket, impulzív-szenvedélyes kapcsolatokat eredményezhet.  A karriered és a pénzügyeid szárnyalni fognak, viszont a magánéleted nem feltétlenül lesz kellemes, még akkor sem, ha intenzívnek ígérkezik. Feszültségeknek nézhetsz elébe, ha nem vagy hajlandó kompromisszumokat kötni.

 

Kecske
(születési évek: 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Te egy igazi művészlélek vagy, aki érzelmeiből tud leginkább erőt és inspirációt meríteni. Kreatív szakmákban tudsz a leginkább kibontakozni.

A Tigris éve a felépülés, fejlődés és optimizmus éve lesz a számodra. Érdekes lehetőségek fogják színezni. Idén megtanulod, milyen az, amikor csak magadra támaszkodhatsz, de ez nem okoz majd számodra nehézséget. Ígéretesnek tűnik az év a karriered szempontjából. Kilátásban van néhány futó kaland, amikről úgy tűnhet, hogy tartalmasak, de a csillagok szerint nem várhatsz sokat tőlük. Jobban jársz, ha minden jelöltnek időt hagysz, hogy bizonyítsák valódi értéküket és szándékukat.

 

Majom
(születési évek: 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

Folyton pörögsz, és képtelen vagy leállni. A munkádban akkor érzed jól magad, ha kihívások elé állítanak, míg a szerelemben az izgalmakat keresed.

A Tigris évében egy összetett, ösztönző év vár rád, amiben sok kihívásra számíthatsz. Sajnos nem minden törekvésed lesz sikeres, a szokásosnál nagyobb erőfeszítésekre lesz szükséged a munkádban. Pénzügyileg nagyon jó lehetőségeid lesznek, amik lassan, de biztosan javítanak a jelenlegi helyzeteden. Legyél kitartó, az új évben a kemény munka ugyanis meghozza a gyümölcsét. Gyakorolnod kell a türelmet és a stressz elengedését. Családtagjaid jelenléte mindig fel fog tölteni, rájuk mindig számíthatsz. 

 

Kakas
(születési évek: 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Téged a kalandok éltetnek – akár arról van szó, hogy önálló vállalkozásba kezdj, akár arról, hogy egy bőrönddel beutazd a fél világot.

A Tigris évében élénk és mozgalmas év elé nézel, ami alapvetően az átalakulásról és a megújulásról fog szólni. Ideje frissítened a prioritásaidat, és szembenézned az egyéni félelmeiddel, szorongásaiddal, most ugyanis pontot tehetsz a problémáid végére. Felszabadító érzés lesz számodra, és nagyszerűen megalapozhatod a jövődet. Mindezekhez áldozatot kell hoznod, és számos kockázatot kell majd vállalnod. Emiatt aztán ösztönösen jobban fogsz takarékoskodni, ami nem is feltétlenül baj. Légy óvatos a párkapcsolatodat illetően is, mert lehet, hogy annyira másra koncentrálsz majd, hogy teljesen háttérbe szorítod a szerelmi életedet. 

 

Kutya
(születési évek: 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

Te vagy a leghűségesebb az összes kínai állatövi jegy közül. Barátságod mindennél többet ér, nagylelkűségeddel pedig mindenki szimpátiáját elnyered.

A Tigris éve meglepetésekben és fordulatokban gazdag lesz, úgy érezheted, hogy nincs előtted akadály. Ez lényegében így is lesz, most minden területen sikereket érhetsz el. Fenn tudod tartani az anyagi egyensúlyt és körül fognak rajongani az ideális jelöltek. Amire érdemes ügyelned az, hogy a sürgősnek tűnő ajánlatokra, lehetőségekre ne mondj azonnal igent, érdemes körbejárnod a kérdéseket minden oldalról. A szerelmi életedet tekintve pedig lényeges, hogy koncentrálj a saját igényeidre, és nyugodtan legyél kicsit önző, mert ezen a téren megeshet, hogy hajlamos vagy túlságosan is a partneredre korlátozni a figyelmedet.

 

Disznó
(születési évek: 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

A türelem mintaképe vagy, és az is nagy erényed, hogy mindenkivel megtalálod a közös hangot. Szereted a kényelmet, de ha kell, keményen dolgozol.

A Tigris évében mozgalmas, de ösztönző éved lesz. Fontos, hogy ne fogadj el olyan kötelezettségvállalásokat, amelyeket később könnyen megbánhatsz. Feltétlenül érdemes a megérzéseidre hagyatkoznod. Lényeges törekvésnek kell lennie idén, hogy megértsd az érzelmeidet, kordában tartsd a vágyaidat és elmélyítsd a kapcsolataidat azokkal, akikkel méltóak erre. 

 

Érdekes hagyományok, babonák

A nyugati kultúrkörben az új évet január 1-jén ünnepeljük, különféle módokon: petárda durrogtatással, tűzijátékkal és éjfélkor a pezsgővel koccintással. A holdújévnek is megvannak a maga hagyományai, babonái. A készülődés az európai karácsonyi előkészületekhez hasonlóan már hetekkel korábban kezdődik. Mindenki ajándékokkal készül, süt és főz a nagy napra – azonban legfontosabb a nagytakarítás. Újév előestéjére minden otthon ragyog a tisztaságtól. A holdújévnek is van vallásos háttere, az isteneket és elődöket (elhalálozott rokonokat) is ünneplik ilyenkor.  Az ünnepi vacsora a családi összetartás jelképe, a generációk tisztelete.

Íme egy pár a holdújév hagyományai közül:

  • A legfontosabb szín a piros, amely a bőséget és a szerencsét reprezentálja. Ilyenkor különböző piros lampionokkal és díszekkel illik feldíszíteni az otthonunkat.
  • Éjfélkor ki kell nyitni az összes ajtót és ablakot, hogy az óév energiája távozni tudjon.
  • Újév napján nem szabad negatív szavakat használni, különösen a 4-szám kiejtése nem ajánlatos, amely a halál szóra hasonlít. Nem szabad az elmúlt évet emlegetni, káromkodni, vagy negatív dolgokra gondolni.
  • Újév napján vadonatúj ruhát kell viselni – az ünnepek alatt a piros szín viselete ajánlott.
  • Szerencsét hozó ételek: földimogyoró, rizslisztből készült ételek, tengeri hínár, lótuszmag, szárított tofu. Hagyományos a szerencsés batyuk, hal és csirkés ételek fogyasztása.
  • A narancs és a mandarin az újév másik szimbóluma- szerencsét jelképez, mert a mandarin szó hasonlít a szerencse szóhoz, a narancs az arany szóhoz. Párosan szabad csakis alkalmazni őket (ajándékként vagy díszként).
  • Újév napján nem szabad hajat mosni sem.
  • Újév napján tilos a takarítás – aki takarít, szerencsétlen lesz.

Ha esetleg nem volt az igazi a január 1-jei buli, akkor ezt még bepótolhatod a holdújév megünneplésével. :)

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published